Tervalammen Martat

Marttatoiminnan rikkaus on yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

Panostamme toiminnassamme erityisesti ruokaan, puutarhanhoitoon, käsitöihin sekä luonto- ja kulttuuriretkiin.

Osallistumme vapaaehtoistyöllä, kuten kahvituksilla, talkoilla ja käsityöprojekteilla lähiympäristömme toimintaan.

Uuden kylätalon myötä järjestämme kaikille kyläläisille tarkoitettua
toimintaa. Kesäkuukausina on teemallisia kyläkahviloita kerran kuussa. Senioreille pidämme HYNTTY-kerhoa joka toinen viikko torstaisin yhdessä Kyläyhdistyksen kanssa. Marraskuulla pidetään  isänpäivämyyjäiset.

Valtakunnallisesti martoilla on lähivuosien teemana Hyvästä arjesta
parempi maailma, ja vuoden 2023 teemana on varautumisen taidot – valmistaudu pärjäämään itsenäisesti poikkeuksellisissa tilanteissa. Varautumisen teemavuonna halutaan vaikuttaa siihen, että mahdollisimman moni kotitalous varautuu omatoimisesti yhteiskunnan häiriötilanteita varten. Teema on ajankohtainen, ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia positiiviseen, aktiiviseen toimintaan sen eteen, että yhteinen resilisenssi ja osaaminen kasvaa yhdessä tekemällä.

Kokoonnumme marttailtoihin kerran kuukaudessa, yleensä kuukauden toisena tiistaina. Jokainen jäsen voi tuoda ideansa vuoden toimintaa suunniteltaessa. Useat tilaisuudet olemme viimeisen vuoden aikana siirtäneet verkkoon, kun kasvokkain kohtaaminen ei ole ollut mahdollista.

Marttaliitto ja Uudenmaan Martat tukevat paikallisyhdistyksiä ja jäseniä muun muassa koulutuksilla ja erilaisten teemojen kautta.

Jo vuodesta 1930 saakka toimineella yhdistyksellämme on oma kotisivu myös Martat.fi-sivustolla. Sivuston Ajankohtaista-osiossa ilmoitamme kaikki yhdistyksen ajankohtaiset asiat ja tiedotamme marttojen tulevista tapahtumista.

Koko Tervalammen kylälle tarkoitetuista tapahtumista tiedotamme Tervalammen Facebook-sivulla.

Tervetuloa mukaan!

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme! Voit tulla esimerkiksi marttailtaamme tai muuhun tapahtumaan vierailemaan.

Kokoonnumme marttailtoihin kerran kuukaudessa, yleensä kuukauden toisena tiistaina.

Jäseneksi voit liittyä Tervalammen Marttojen nettisivulla olevasta Liity jäseneksi -linkistä tai
ottamalla yhteyttä meihin sähköpostilla: [email protected].

Tervalammen Marttojen puheenjohtaja on Eeva Salmela ja sihteeri Leila Pohjola (puh.  0407733026).

Tilaisuus tuloillaan, astiasto uupuu? Vuokraa se meiltä!

Teralammen Martat vuokraavat astiastoja erilaisiin tilaisuuksiin. Ruoka- ja kahviastiastot tarjoiluastioineen löytyvät 200 hengelle. Juoma-, viini- ja kuohuviinilasit ovat myös varattavssa. Lisäksi vuokraamme kahvinkeittimiä (10 l ja 20 l), valkeita puuvillapöytäliinoja sekä kauniita pellavapöytäliinoja. Teräksisen Mehu-Maijan tai teräskattilan (10l) saat
myös edullisesti käyttöösi. Pieni keittolevykin löytyy. Astiat haetaan sovittuna aikana Tervalammen Kylätalolta osoitteesta Tervalammentie 408. Lisätietoja: Aila Lindroosilta, puh. 040-528163 tai 050-5411390 sekä [email protected].

Marttojen toiminta on monipuolista, opettavaista, iloista yhdessä tekemistä!

Scroll to Top