Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

KYLÄTALO SAMPOLA

 

 

 

 

 

 

 

Missä Sampola on?

Sampolan löydät osoitteella Sampolantie 22, Tervalampi. Sampolantie alkaa Tervalammentiestä vajaa 2 km Turuntien suunnasta tultaessa. Risteyksessä on viitta. Linkki karttaan.

  

Historiaa

Vuonna 1938 Tervalammelle perustettiin pienviljelijäyhdistys ja jo seuraavana vuonna yhdistys päätti hankkia tontin kylän yhteistä tanssipaikkaa varten. Ilmeisesti jo seuraavana kesänä tanssittiin ulkolavalla. Sotien läpi selvittiin ja myöhemmin lavan päälle pystytettiin oikea rakennus näyttämöineen. Vuonna 1947 vaadittiin jopa iltamaputkan rakentamista häiriköitä varten. Vuonna 1952 tehtiin jo talon sähkötöitä ja 1966 katto päällystettiin aaltopellillä. Talo vaati kuitenkin jatkuvaa kunnostusta ja 80-luvulle tultaessa kuihtuva pienviljelijäyhdistys päätti lahjoittaa talon Vihdin kunnan hoitoon.

2000-luvulla Vihdin kuntaa kohtasi rahapula ja kunta haluaisi rakennuksesta eroon. Tervalampelaiset ovat ahkerasti kunnostaneet taloa talkoovoimin, jotta kylälle saataisiin taas toimiva tanssi- ja juhlasali, näyttämö, nykyaikaisesti varustettu keittiö ja hyvät kokoustilat. Sampolaan on hankittu ja saatu lahjoituksena kalustoa ja varusteita. Sampolaa hallinnoi Tervalammen kyläyhdistys ry joka mm. vuokraa sitä kokouksia ja juhlatilaisuuksia varten.